نحوه نام گذاری عسل
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 3 دقیقهیکی از سؤالاتی که همواره پرسیده میشود، نحوه نام گذاری عسل است. در ادامه مقاله به فاکتورهای مؤثر بر نام عسل اشاره خواهیم کرد.
نحوه نام گذاری عسل
عسل که با نام های دیگر همچون انگبین هم شناخته میشود، مایعی شیرین که توسط زنبور عسل تولید میشود. زنبور عسل تولید میشود. زنبور عسل، شهد گلها را مینوشد و در ساختارهایی از جنس موم به نام کندو ذخیره میکنند.
شیرینی عسل توسط مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکوز به دست میآید.
ویژگیها
ویژگی مهم عسل آن است که در طولانی مدت فاسد نمیشود و تنها ماده طبیعی است که این خاصیت و قابلیت را داراست و ارزش غذایی خود را تنها در صورتی ازدست میدهد که در حرارتی با درجه بالا قرار گیرد.
تولید عسل
زمانیکه زنبور عسل اقدام به جمع آوری شهد گیاهان نماید، تولید عسل شروع میشود به اینصورت که زنبور عسل شهرا جمع آوری میکند و ساختار آن را تغییر میدهد و در کندو ذخیره میکند و نکته قابل توجه این است که زنبور عسل اصلا از گلهای سمی استفاده نمیکند و صرفا سراغ گلهای غیر سمی و شیرین میرود.
بیشترین میزان تولید عسل مربوط به کشورهای چین، ترکیه، آرژانتین، ایران، آمریکا، اوراین، روسیه و هند است.
همچنین بخوانید: ویژگیهای عسل طبیعی
تقسیم بندی و نامگذاری عسل
عسلها معمولا به دو صورت نام گذاری میشوند:
1-بر اساس نام گیاه: در ای حالت عسل را با گیاهی که از آن تولید شده نامگذاری میکنند و توجه به این است که زنبور عسل از شهد چه گیاهی نوشیده است. زنبور یا از یک گیاه تغذیه میکند که عسل به نام همان گیاه نامگذاری میشود؛ مانند: عسل گون، عسل کنار، عسل آویشن، عسل بهارنارنج و… . یا از گیاههای مختلفی استفاده میکند که معمولا تعداد گیاهان هم بالاست که در اینصورت عسل به عسل چهل گیاه نام گذاری میشود.
التبه در حالت اول بیشتر پوشش گیاهی منطقهای که زنبور در آن حضور داشته از آن گیاه خاص بوده است و مکان ندارد که عسلی به طور کامل از شهد یک گیاه ساخته شود. بنابراین بیشتر شهد مورد استفاده زنبور در این عسلها از یک گیاه بوده است و زنبور از گلهای دیگر هم استفاده کرده. هرچند که کمتر است مانند عسل کنار که زنبور بیشتر از درخت کنار استفاده میکند.
2- بر اساس نام منطقه: حالت دوم نام گذاری عسل به اینصورت است که به منطقه یا همان استان یا شهری که عسل در آن تولید شده است توجه میکنند نه گیاه تغذیه شده؛ مانند عسل زنجان، عسل سیستان، عسل قوچان، عسل دلفان، عسل فیروزکوه و…
گاهی ممکن است که برای هر یک از این تقسیمات، کلمهای دیگر هم اضافه کنند مانند عسل بهاره فیروزکوه یا عسل پاییزه فیروزکوه.
در اینجا بهاره اشاره به این دارد که عسل از شهد گیاهان بهاره و شکوفه درختان میوه حاصل شده است که تا شکفتن گلهای درختان اقاقیا ادامه دارد. و عسل پاییزه هم اشاره به این دارد که عسل از شهد گیاهان تابستانی و پاییزه که معمولا بعد از اقاقیا رشد میکند درست شده است.
رنگ
رنگ عسلها از سفید روشن تا سیاه متغیر است. رنگی که عسل به خود میگیرد به شهد مورد استفاده زنبور عسل، منطقه برداشت و مدت زمان نگهداری بستگی داردو ابته به این نکته مهم هم توجه کنید که بین عسلها در رنگهای مختلف از لحاظ کیفیت و خاصیت تفاوتی وجود ندارد.
رنگ بعضی از عسلها در ادامه آورده شده است.
اقاقیا: سفید روشن مانند آب
افرا: لیمویی
اسپرس: زرد طلایی
انواع میوهها: زرد متمایل به قهوهای
زیرفون: زرد متمایل به سبز
گل قاصد: زرد تیره
نارون: قهوهای
شبدر سرخ: زرد متمایل به قرمز
صنوبر: سبز تیره تا سیاه
آویشن: قرمز رنگ و اقیقی قرمز
مرکبات: زرد روشن
جنگلهای مازندران: زرد متمایل به سبز
جنگلهای کاج اروپا: قهوهای
c1f39i